Helsinki – Liuskasaari (HSS)


Tervetuloa HSS:n vierasvenesatamaan

HSS:n koti- ja vierasvenesatama sijaitsee Helsingin Liuskasaaressa, Kaivopuiston edustalla.

Saaresta löytyy liuskoistaan tunnettu Ravintola Skiffer, ravintola HSS Paviljong , Huoltoasema Seapoint ja septiasema. Saaren ja mantereen välillä liikennöi lautta aikaisesta aamusta iltamyöhään. Yhteyslautan aikataulun löytää täältä. Helsingin keskusta ja Kauppatori on kävelymatkan päässä.

Suojainen satama tarjoaa vierasvenepaikkoja läpi koko kesän. Vierasvenepaikat sijaitsevat ponttoonilaiturissa. Veneet kiinnitetään poijukiinnityksellä. Täyden palvelun vierasvenesataman palveluihin kuuluvat sähkö, vesi ja peseytymismahdollisuudet. Saunan voi varata kansliasta tai satamahenkilökunnalta erikseen. Käytössä on pyykinpesukone sekä kuivausrumpu. Polttoainetäydennykset onnistuvat helposti Seapoint veneasemalla, jossa voi myös tyhjentää septitankin.

Kun saavut satamaan, ilmoittaudu sataman henkilökunnalle kiinnityksen jälkeen. Henkilökunnan löytää useimmiten HSS:n kansliasta tai muualta lähialueelta.

Henkilökunnan löytää useimmiten HSS:n kansliasta tai lautasta ja heidät tunnistaa sinisistä staff-vaatteista.

Infoa lautasta

HSS:lle Liuskasaareen kuljetaan Aava Linesin isännöimällä ylikulkuveneellä, joka lähtee joko HSS:n omalta yhteysvenelaiturilta; Merisatamanrannasta, Cafe Carusellin ja Kompassitorin puolivälistä, Ingmanin jäätelökioskin luota tai Kompassitorilta, Uunisaaren edustalta, HSS:n laiturista noin 200m itään.  Lautta kulkee Kompassitorin laiturin kautta ainoastaan kello 9:45-15:45. Muuten lautta kulkee HSS:n omalta laiturilta. Lautta-aikataulun löydät alta.

Lauttamatkaan kannattaa varata n. 10 minuuttia odotusaikoineen etenkin vilkkaaseen kesäaikaan. Alle 7 vuotiaista lapsista ei tarvitse maksaa lauttamaksua. Seuraan kuulumattomille aikuisille edestakainen lauttamatka maksaa 5€. Juniorit (7-16v) maksavat 3€.

Kausikortteja lauttaan voi ostaa: https://aavalines.fi/fi_FI/categories/3-reittiliikenne

Lautan aikatalut

Satamamestarin puhelin +358 50 5760565

SATAMAN WWW-SIVUT

YLEISKUVA SATAMASTA


PALVELUT


 
Suihku
sauna
sähkö
septi_icon_ready
Ravintola
polttoaine
vp_2
vesi
pesukone

Varausehdot

Venepaikalle saa kiinnittyä varauksen päivänä klo 14:00 alkaen ja paikalta tulee poistua seuraavana päivänä klo 13:50. Venepaikka tulee ottaa käyttöön varauksen päivänä klo 20:00 mennessä.
Mikäli venepaikkaa ei ole otettu käyttöön klo 20:00 mennessä, Satamalla on oikeus antaa paikka toiselle veneilijälle, ellei erikseen ole toisin sovittu. Maksettuja varausmaksuja ei palauteta.
Jos haluat poikkeavia järjestelyjä edellämainittujen aikojen suhteen, ota yhteys suoraan Satamaan.

HSS FACEBOOKISSA

1 day ago

Helsingfors Segelsällskap

Open Island Day -tapahtumassa hiukan yli 100 purjehtijaa ja lautailijaa 💪 @ Liuskasaari ... See MoreSee Less

Då Finland fick sin blåvita flagga, önskade sig seglarna en ny seglarflagga. Med undantag för det heraldiska vapnet i det övre vänstra hörnet, var Finlands blåvita flagga likadan som Nyländska Jaktklubbens flagga från 1861.

Flagghissningen 1919 var en milstolpe i NJK:s och den finska segelsportens historia.

Vid klubbhuset på Blekholmen hissades idag seglarflaggan igen och firades tillsammans med gäster från andra segelklubbar och NJK medlemmar.

Hjärtligt tack NJK!
... See MoreSee Less

Då Finland fick sin blåvita flagga, önskade sig seglarna en ny seglarflagga. Med undantag för det heraldiska vapnet i det övre vänstra hörnet, var Finlands blåvita flagga likadan som Nyländska Jaktklubbens flagga från 1861.

Flagghissningen 1919 var en milstolpe i NJK:s och den finska segelsportens historia.

Vid klubbhuset på Blekholmen hissades idag seglarflaggan igen och firades tillsammans med gäster från andra segelklubbar och NJK medlemmar. 

Hjärtligt tack NJK!

 

Comment on Facebook

Olisin voinut vaikka mennä, jos olisi kutsuttu 😊🤗

🌅🏝️😍 ... See MoreSee Less

Rofa som pärmbild pojke! ... See MoreSee Less

Rofa som pärmbild pojke!Image attachment

1 week ago

Helsingfors Segelsällskap

49erFX ja 49er EM kisat käynnistyy tänään Englannin Weymouthissa. Mukana HSS:n huippu-urheilutiimistä naiset Ronja & Veera ja miehet Martin & Markus. Peukut pystyyn 👍🇫🇮WEYMOUTHISSA LUVASSA VAUHDIKKAAT EM-KISAT Nacra 17 - ja 49er-luokkien EM-kilpailut käydään myös entisellä olympianäyttämöllä, Englannin Weymouthissa. Mikaela Wulff juhli siellä Silja Lehtisen ja Silja Kanervan kanssa 2012 Match race -luokan olympiapronssia. Tällä kertaa Wulff tavoittelee Weymouthissa 49er FX -menestystä kipparinsa Noora Ruskolan kanssa. 49er FX -luokassa kilpailevat myös Haastaja-ryhmän Ronja Grönblom/Veera Hokka ja Sirre Kronlöf/Selma Valjus. - Luvassa on kovan kelin kisa, ja olemme siitä todella innoissamme. Kova keli on vahvuutemme, mutta onhan se myös siistiä! Valmistautumisemme on sujunut hyvin, ja vauhtimme on parantunut kaikissa olosuhteissa. Olemme tosi tyytyväisiä yhteistyöhön valmentajamme Dave Mannin kanssa, Wulff kommentoi. Nacra 17 -luokassa Sinem Kurtbayn parina on loukkaantumisesta toipuvan Janne Järvisen sijaan Akseli Keskinen. - Ensimmäiset kolme päivää eli karsintapäivät ovat tuulisia ja aallokkoa riittää. Minulle ja Akselille ei ole kertynyt yhteisiä purjehduspäiviä kunnon aalloista, joten kisalähdöt ovat meille oppimisen paikka. Akseli oppii onneksi nopeasti, ja olemme valmiita taistelemaan, Kurtbay sanoo. 49er-luokassa Suomea edustavat Victor Silén/Oliver Silén, Martin Mikkola/Markus Ihamuotila ja Juho Kotiranta/Robin Berner. Tulokset: https://49er.org/event/2019-european-championship/ FREJA Transport & Logistics Oy - Normet ... See MoreSee Less

49erFX ja 49er EM kisat käynnistyy tänään Englannin Weymouthissa. Mukana HSS:n huippu-urheilutiimistä naiset Ronja & Veera ja miehet Martin & Markus. Peukut pystyyn 👍🇫🇮
Load more